investment, concept, business-5241253.jpg

Wat is een interim finance professional?

Interim professionals worden steeds populairder. Goed personeel is schaars, waardoor de vraag naar interimmers stijgt. Een interim finance professional is iemand die tijdelijk de finance opdrachten doet voor verschillende bedrijven. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van zo’n interim finance en wat doet hij nou precies? En hoe ziet het eruit als je een interim finance professional zelf wilt worden? Meer hierover lees je hieronder.

Wat doet een interim finance professional?

Een interim finance professional is geschikt voor verschillende finance opdrachten. Het verschilt natuurlijk per interimmer wat hij doet en kan. Om een beeld te krijgen wat een interim finance professional uitvoert kijken we als voorbeeld naar een interim finance van  https://www.cfocapabel.nl/interim-finance. Hun interimmers voeren de volgende taken uit:

  • De interim finance directeur kan bedrijven op verschillende manieren helpen
  • Verbinding leggen tussen operatie en strategie
  • De sturing verbeteren, dit zorgt voor meer controle
  • Financiële resultaten inzichtelijk maken
  • Processen zo inrichten zodat de efficiëntie verbeterd wordt
  • De finance-functie geoptimaliseerd maken
  • Kijken naar verbeterpunten of mogelijkheden
  • Winstgevendheid verbeteren en risico’s verminderen
  • Beleidsplannen opstellen voor de korte en lange termijn
  • Advies geven en ondersteunen bij strategische en financiële vraagstukken

Dit zijn een aantal taken die een interim finance voor een bedrijf uitvoert, maar wanneer huur je als bedrijf nou eigenlijk zo’n professional in? Dit verschilt natuurlijk per bedrijf, maar je kan in verschillende situaties een interim finance inhuren. Zo kan bijvoorbeeld de sturing niet goed zijn en het rendement stagneren. Ook kan het zijn dat de financiële gezondheid verminderd is, een interim finance kan dan ervoor zorgen dat de situatie verbeterd wordt.

Zelf interim finance professional worden

Een interimmer zijn kent veel voordelen. Je hebt super veel vrijheid, want je bepaalt zelf wat je wel of niet doet. Ook kom je als interim finance op veel plekken. Elke keer nieuwe opdrachten zorgen ervoor dat je bij veel bedrijven komt. Het werk van een interimmer is dus over het algemeen nooit saai. Omdat je dus bij veel verschillende bedrijven aan de slag gaat, is het wel belangrijk dat je goed kan switchen en je makkelijk aanpast aan nieuwe omgevingen.

Een ander voordeel is dat er veel vraag is naar interimmers. Zoals al eerder gezegd is het lastig om aan personeel te komen met veel kennis, dus gaan ze op zoek naar interimmers.

Scroll naar top