Linkbuilding-strategieën die wij afraden

Linkbuilding is momenteel een zeer populaire strategie om jouw website hoger te laten verschijnen in de zoekresultaten van Google en andere grote zoekmachines. Bij deze strategie kun jij jouw website optimaliseren door zoveel mogelijk backlinks te verkrijgen die verwijzen naar jouw website. Zoekmachines beschouwen de backlinks als een stem voor relevantie. Oftewel, hoe meer backlinks, hoe relevanter de website, hoe hoger de website in de zoekresultaten verschenen wordt.

Er zijn diverse manieren om de internationale zoekmachine optimalisatie te realiseren. De linkbuilding uitbesteden is uiteraard de meest gemakkelijke en verstandige manier, aangezien experts boordevol belangrijke informatie en connecties voor jou aan de slag gaan. Toch is het mogelijk dat jij de linkbuilding liever zelf uitvoert. Er zijn enkele manieren om backlinks te verkrijgen, al is lang niet iedere werkwijze effectief. Wij geven hieronder enkele werkwijzen die wij absoluut afraden, aangezien de strategieën niet effectief zijn.

Slechte werkwijzen

Het ruilen van backlinks en blogreacties zijn werkwijzen waarbij er niet volledig rekening wordt gehouden met de regels van Google. Hierdoor worden de backlinks niet op een organische manier verkregen. Het is wel een zeer effectieve manier, maar het is belangrijk dat jij de strategieën niet voortdurend toepast, aangezien Google dit kan opmerken.

Linkruil

Het is een goede samenwerking als jij op jouw website verwijst naar een andere website en de andere website verwijst naar jouw website. Dit wordt linkruil genoemd. Eén op één links ruilen is echter gewaagd, aangezien Google snel doorheeft waar jij mee bezig bent. Indien Google dit ondervindt, zal er minder waarde worden gehecht aan de backlinks, waardoor de linkruil nauwelijks nuttig is.

Indien jij toch linkruil wilt doen, is de ABC-linkruil effectiever. Jij zult op jouw website linken naar website B, website B linkt naar website C en website C linkt naar jouw website. Bij deze samenwerking zijn er meer websites betrokken, waardoor Google niet snel door zal hebben dat er sprake is van linkruil. Op langere termijn kan deze tactiek echter wel opvallender worden.

Blogreacties

Als een website een blog over een specifiek onderwerp heeft geplaatst waar jij ook veel vanaf weet, is het mogelijk om een reactie te plaatsen met een link naar jouw website. De reactie en link moeten gericht zijn op de informatie van de blog. Helaas zal deze manier weinig effect hebben, aangezien jouw link onderaan de pagina wordt weergegeven en Google kan zien dat de link niet is opgenomen in de content, waardoor er minder waarde aan de backlink wordt gehecht.

Scroll naar top