Voor welke diensten kan je een boekhouder inschakelen?

Wanneer je een eigen onderneming hebt, kun je er niet omheen: de administratie en financiële cijfers moeten regelmatig worden bijgehouden, je moet belastingaangifte doen, facturen betalen en meer administratieve zaken doen. De boekhouding is een tijdrovende klus die bovendien veel rekenwerk en aandacht vergt. Wanneer je dit niet (geheel) zelf wil doen omdat je je volledig op je bedrijf wil richten, kun je dit soort bezigheden uitbesteden aan een boekhouder. Dit heeft vele voordelen: je bespaart tijd, betaalt nooit te veel belasting, en blijft altijd up-to-date als het gaat om financiën. Ontdek in dit artikel de voordelen en voor welke diensten je een boekhouder kunt inschakelen! 

Alle voordelen van een boekhouder op een rijtje.

Natuurlijk betaal je je boekhouder voor de structurele hulp. Dit is een investering die het waard is, want vaak verdien je deze kosten zo terug omdat een boekhouder je op verschillende manieren geld laat besparen. 

Deze experts geven je namelijk altijd het beste financiële advies en zijn geheel op de hoogte van alle wet en regelgevingen waardoor je altijd exact de juiste bedragen betaalt aan instanties zoals de belastingdienst. Bovendien maak je geen rekenfouten meer, voorkom je boetes en profiteer je van fiscale voordelen. Ook zijn de kosten die je aan de boekhouder betaalt aftrekbaar van de belasting. Een ander voordeel van een boekhouder is dat je veel tijd overhoudt, en meer overzicht en rust creëert omdat je je niet met zoveel zaken tegelijk hoeft bezig te houden. 

De diensten die je kunt uitbesteden aan een boekhouder

Een boekhouder helpt je dus met alle cijfers en transacties, en controleert alles nauwkeurig. Zo stelt de boekhouder de jaarrekening en het jaaroverzicht op, en de aangifte inkomstenbelasting en BTW-aangifte. Daarnaast weet je boekhouder precies wanneer je rekeningen moet betalen en je belastingaangifte binnen moet zijn, dus een boekhouder is ook een soort hulp in de planning. Verder kun je altijd handige tips krijgen op hoe je kunt besparen en wanneer je het beste kunt investeren. Een boekhouder verdient zichzelf dan ook vaak wel weer terug, bijvoorbeeld bij het inzien van kansen of het vinden van eventuele aftrekposten.

Scroll naar top